Desert cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl in Prajituri, 10 Dec 2017 | 4494 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 100 g biscuiți
  • 50 g unt
  • pentru cremă:
  • 400 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură esență de vanilie
  • pentru topping:
  • 2 gutui
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 3 linguri zahăr
  • 200 ml apă
  • 1 plic gelatină + 50ml apă
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de gutui:

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi presezi bine (cu ajutorul unui pahar).

Amesteci toate ingredientele pentru cheesecake și torni compoziția peste blatul de biscuiți și dai tava la cuptor la 170 de grade C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Eu am pus 2 ouă în compoziție și nu a fost prea cremoasă. Vă sfătuiesc să folosiți 3 ouă.

După ce scoți prăjitura din cuptor o lași să se răcească apoi o trasferi pe un platou în interiorul unui inel reglabil de tort.

Cureți gutuile de coajă, le tai cubulețe și le fierbi cu apa, sucul de lămâie și zahărul, pe foc mic, până când se înmoaie. Le lași să se răcească apoi le mixezi cu un blender vertical.

Gelatina o pui la hidratat în 50 ml de apă rece, iar după 10 minute o topești la bain-marie, o lași să se răcorească și o adaugi peste gutui și omogenizezi compoziția. Torni compoziția de gutui peste crema de brânză. Dai la frigider pentru 2 ore.

 Înainte de a desface inelul de tort, treci cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala cu branza si smantana