Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 29 Mar 2018 | 2806 vizualizari

 

Cel mai bun chec.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • rahat
  • nuca
  • 100 g ciocolata + 2 linguri de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata:

Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa.

Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem cubulete mici, la fel si nuca si le adaugam peste albusuri.

Turnam compozitia in 2 tavi de chec, tapetate cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu cele 2 linguri de ulei. O turnam peste checuri imediat ce le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

In 1-2 ore glazura de ciocolata se va intari. Feliem checul cu un cutit a carui lama o trecem prin jetul de apa fierbinte pentru ca aceasta sa nu crape.

TIPS-URI

1

Daca vreti sa fie mai crescut, adaugati un plic intreg de praf de copt sau coaceti intr-o singura forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada