Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 29 Mar 2018 | 2561 vizualizari

 

Cel mai bun chec.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de albusuri
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • rahat
  • nuca
  • 100 g ciocolata + 2 linguri de ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata:

Mixam albusurile, adaugam zaharul si continuam sa mixam pana cand devin o spuma ferma si lucioasa.

Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Rahatul il taiem cubulete mici, la fel si nuca si le adaugam peste albusuri.

Turnam compozitia in 2 tavi de chec, tapetate cu hartie de copt.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu cele 2 linguri de ulei. O turnam peste checuri imediat ce le scoatem din cuptor si le lasam la racit.

In 1-2 ore glazura de ciocolata se va intari. Feliem checul cu un cutit a carui lama o trecem prin jetul de apa fierbinte pentru ca aceasta sa nu crape.

TIPS-URI

1

Daca vreti sa fie mai crescut, adaugati un plic intreg de praf de copt sau coaceti intr-o singura forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din albusuri cu rahat si nuca glazurat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere