Mi-au ramas biscuiti de la nepoate cand au fost la noi si pentru ca mie nu-mi prea plac biscuitii din comert, i-am adaugat in acest chec si bine am facut pentru ca a rezultat un chec gustos si cu un aspect frumos. Merita incercat mai ales daca aveti stranse la congelator albusuri!
Albusurile trebuie batute spuma tare cu un praf de sare si zahar adaugat cate putin, apoi uleiul tot cate putin, iaurt, se mixeaza bine in continuare, iar la final se pune treptat faina cernuta cu praful de copt, amestecand usor.
Dupa omogenizare, se incorporeaza 5-6 biscuiti rupti in bucati mici, se rastoarna in tava cu hartie de copt sau alta forma, deasupra se presara restul de biscuiti maruntiti si la cuptor va sta 40 min, depinde de cuptor, fara sa se deschida usa in primele 20 min.
Dupa ce s-a racit, se rastoarna, se pudreaza cu zahar, se taie si se serveste.
1
Dupa ce s-a adaugat iaurtul, veti observa sa spuma s-a lasat, nu va ingrijorati pentru ca la cuptor isi revine si va deveni tot atat de pufoasa
2
Nu scoateti checul din cuptor daca nu ati facut testul cu scobitoarea