Prajitura cu mere

de madi_marin in Prajituri, 5 Feb 2010 | 15939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 200 g faina
  • 200 g gris
  • 200 g zahar
  • 200 g unt (sau margarina)
  • 2 oua
  • 1 pachetel de praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 10 mere
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu ulei
  • scortisoara praf
  • coaja rasa de portocala
  • Pentru decor
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se curata merele de coaja si se dau pe arzatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr+un vas la foc mic impreuna cu zaharul, scortisoara si coaja rasa de portocala. Se amesteca din cand in cand pana scade siropul lasat de mere. Se da la racit.

Intre timp se prepara aluatul : se pun toate ingredientele ( untul sau margarina trebuie sa fie la temperatura camerei, daca nu....se pun la microunde pana devin cremoase si nu ichide!) si se framanta un aluat care se intinde cu mana usor umezita in apa direct pe hartia de copt. Se pune apoi cu totul in tava si se pun deasupra merele racite, se niveleaza si se da tava in cuptor la foc mic cam 30 de minute.

Se taie cand s+a racit  complet si se presara cu nuca de cocos.

TIPS-URI

1

In loc de nuca de cocos cred ca merge si frisc batuta spuma tare pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Miha 1

05.02.2010, 21:49

Teo 1

05.02.2010, 23:38

Madi imi place , marge mai bine cu frisca, am incercat eu;

madi_marin 1

06.02.2010, 00:57

o sa fac si eu cu frisca.....

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu unt de arahide