Prajitura cu branza, merisoare si bezea

de Merisor in Prajituri, 6 Ian 2014 | 8969 vizualizari

 

Trebuia sa fac ceva cu branza pe care o aveam prin frigider si m-am gandit la prajitura Rudy, dar am combinat ingredientele altfel asa ca a iesit o prajitura si mai buna.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 2 linguri cacao
  • 150 gr zahar
  • esenta de cafea
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr faina
  • 1 varf lingurita de sare
  • Pentru umplutura:
  • 350 gr branza sarata
  • 350 gr urda
  • 150 gr zahar
  • 50 gr merisoare
  • 2 oua +1 galbenus
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • Pentru bezea:
  • 5 albusuri
  • 1 varf lingurita de sare
  • 6 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza, merisoare si bezea:

Pentru blat: frecam untul cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna  cu cacaoa si praful de copt.

Framantam un aluat sfaramicios pe care il punem intr-o folie si il dam la congelator pentru 30 de minute.

Pentru crema de branza: dam branza sarata pe razatoarea mare, apoi o amestecam cu urda, ouale si zaharul, adaugam esenta si coaja de lamaie si in final merisoarele si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt, eu am folosit o tava de 30/40 cm.

Scoatem aluatul din congelator si il dam pe razatoarea mare.

Asezam firimiturile formate in tava si intindem compozitia de branza deasupra.

Dam tava la cuptor pentru 25 de minute.

Intre timp pregatim bezeaua: batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie si batem pana obtinem o bezea tare.

Scoatem tava din cuptor, adaugam bezeaua deasupra si dam din nou la cuptor la 175 de grade pentru 15 minute.

Este delicioasa!

 

TIPS-URI

1

Daca branza este zemoasa, se poate adauga putin gris in compozitie: 1-2 linguri

2

Se va portiona rece, intrucat blatul este putin sfaramicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza, merisoare si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu crema de branza