Desert cel mai grozav chec

de andreea_andrei in Prajituri, 13 Feb 2018 | 7841 vizualizari

 

Extrem de pufos si aromat..

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte caldut
  • 2,5 cani faina cernuta
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao cernuta
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 praf de sare
  • coaja de la o jumatate de lamaie bio
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cel mai grozav chec:

Se separa ouale.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, adaugat treptat pana cand isi schimba culoarea si devin cremoase.

Albusurile se bat spuma cu sare si zaharul adaugat treptat pana avem o bezea ferma, lucioasa.

Adaugam galbenusurile peste bezea si amestecam cu o spatula.

Omogenizam si incepem sa adaugam faina in ploaie, amestecand usor de jos in sus pentru a nu scoate aerul din bezea. Cand se ingroasa, alternam faina cu laptele caldut in care am adaugat praful de copt.

Eu am facut checul in doua culori, asa ca am oprit 4 linguri de faina intr-o cana, pentru a avea aceeasi textura intre culori.

Dupa ce am terminat de adaugat laptele si faina,  mai putin cele 4 lg, am adaugat si nuca si coaja de lamaie si am impartit compozitia in doua parti egale. 

In prima am adaugat 2 linguri de faina din cele 4.

In cea de a doua am adaugat 2 liguri de cacao in locul celor de faina.

Optional se pot adauga fructe proaspete sau direct congelate date prin faina pentru a nu se duce la fund.

Se coace la cuptorul preincalzit la 170 grade C, pana cand trece testul scobitorii, aproximativ o ora.

Eu l-am facut in toate variantele posibile: simplu, cu nuca, cu cacao, cu fructe (prune, visine, caise, piersici)

Spor la bucatarit!

TIPS-URI

1

Din aceste ingrediente ies doua checuri sau o tava cu 20 portii prajitura.

2

Dupa ce il scoateti din cuptor, se asaza pe un gratar pentru a se raci.

3

Pentru a se obtine efectul de zebra, turnam alternativ cate un polonic de compozitie in centrul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cel mai grozav chec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Eszter Hazi