Tare mi-au făcut cu ochiul brioșele postate de voi ca recomandare și cum am mere, ouă și timp din belșug, am purces la pregătiri.
Ca de obicei, am folosit mai puțin zahăr decât în rețeta postată de MyCookingLife, dar și mai puține condimente. Pot spune cu mâna pe inimă că au fost delicioase brioșele și merită încercate. Brioșele mele au dispărut din farfurie și era cât pe ce să nu am ce poza.
Mie mi-au ieșit 10 brioșe deoarece formele mele erau mai mari.
Se spală merele și se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare, se scurg de zeamă și se călesc cu 2 linguri de zahăr. Se lasă să se răcească.
Se amestecă ingredientele uscate (făina, praful de copt, scorțișoara, cacaua, sarea). Separat, se bat spumă ouăle cu zahărul măcinat. Se adaugă alternativ ulei și lapte și se omogenizează bine. Se încorporează ingredientele uscate treptat, iar la sfârșit merele răcite. Se pune aluat în fiecare formă (cam 3/4 din formă).
Se dau la cuptor, la 200 grade C, pentru 15 minute. Când sunt gata, se scot din forme și se lasă pe un grătar să se răcească, apoi se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga smantana si se amesteca bine. Se ung briosele cu crema obtinuta lasata 5 minute sa se raceasca, punand doar pe mijloc si lasand-o sa curga singura pe margini.
Sunt extraordinar de pufoase, afanate si aromate.