Braduti cu aluat de biscuiti si nuca

de laura_n in Dulciuri, 4 Mar 2015 | 7687 vizualizari

 

Cand eram copil, gaseam in cofetarii, niste rulouri cu cacao, cartofi parca se numeau. Se faceau din resturi sau din prajiturile care nu se vindeau o perioada. Ce buni mai erau, ce gust bun. De fapt, cand eram copil, toate prajiturile de cofetarie erau bune si gustoase. Astazi...nu mai sunt...si o spun cu regret!
Dar haideti sa vedeti ce bijuterici dulci frumoase ne-a impartasit Adina . Practic, ea le-a dat viata, pentru ca la ea am vazut prima data si mi-a ramas gandul la ele inca de atunci. Asa de frumoase si ingenioase, incat ne-au cucerit pe loc. Apoi am vazut la Timi, si iar mi-am propus sa le fac si eu.
Abia acum am reusit sa ma mobilizez si sa fac si eu pentru piticii mei. Si ce credeti, gustand dintr-unul, am simtit acel gust de odinioara al cartofilor din cofetarie. M-am bucurat ca un copil. Am dus si la piticii de la gradi. Si piticii mei au mancat cu pofta braduti!
Sper ca v-am convins sa ii incercati! Puteti combina ingrediente dupa bunul plac, data viitoare, eu mi-am propus sa ii fac albi.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti simpli
  • 250 gr miez de nuca (coapta in cuptor)
  • 250 ml lapte dulce
  • 40 gr cacao neagra
  • 50 gr nuca de cocos
  • 50 gr unt
  • 3 linguri miere naturala
  • scortisoara macinata
  • 2 linguri rom condimentat
  • bombonele mici, colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Braduti cu aluat de biscuiti si nuca:

Intr-un vas, punem laptele, untul si le incalzim usor. Apoi adaugam mierea si amestecam pana se topesc si untul si mierea si obtinem un laptic mai dens.

Biscutii si nuca le tocam la robot sau cu ajutorul unui sucitor.

Intr-un vas mai mare, punem pesmetul, nuca de cocos, adaugam cacaoa si scortisoara si amestecam usor ca sa se distribuie uniform.

Adaugam laptele caldut si amestecam cu o lingura. Adaugam romul. Imbracam o manusa de unica folosinta si incepem sa framantam cu mana, pana obtinem o compozitie nelipicioasa.

Luam forma de bradut, luam cu mana o bucata de aluat si o indesam in forma, presand. Desfacem cu atentie laturile formei, scoatem usor bradutul. Manevram cu atentie, sunt destul de "modelabili". Pudram cacao pe un platou si asezam fiecare bradut acolo.

Ca sa obtinem diferite borduri/ decoruri, presaram inainte, in forma nuca de cocos sau bombonele si abia apoi introducem aluat. La sfarsit, dam la rece bradutii. Eu am pudrat unii cu cacao, altii cu scortisoara.

Sunt tare gustosi si de efect si sunt convinsa ca va vor placea si voua!

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti cu aluat de biscuiti si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Lau 1

05.03.2015, 13:44

Carmen_g 1

05.03.2015, 22:42

Bradutii astia imi amintesc de copilarie....parca le si simt gustul....

monik80 1

09.03.2015, 20:02

cee bine arataa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu afine