Prajitura Christina

de Constelatialeu in Prajituri, 7 Mar 2013 | 56159 vizualizari

 

E o prajitura pentru prietena mea grecoaica,asa ca ''am botezat-o'' cu Christina.Am ''studiat '' mai multe retete si am facut niste combinatii,eu zic ca a iesit ceva,astept maine verdictul....

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 6 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 1/2 praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • Blatul 2
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 1/2 praf de copt
  • 2 linguri faina
  • Crema 1
  • 6 galbenusuri ( cele de la blatul 2 la care folosim doar albusurile)
  • 250 g zahar pudra
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri de faina
  • 250 ml lapte
  • 2 pachete unt
  • 2 linguri cacao
  • Crema 2
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri din crema 1 inainte sa punem cacao
  • Glazura
  • bucatele de ciocolata
  • visine trase-n ciocolata
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Christina:

Blatul 1

6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga cele 6 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, praful de copt, faina. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit cca 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca.

Blatul 2

6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga zaharul, nuca macinata, praful de copt, faina. Se da la cuptor cca 25 minute.

Crema 1

Cele 6 galbenusuri se freaca cu zaharul pudra, zaharul vanilat, faina si se dilueaza cu laptele se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Se lasa la racit. Untul se freaca pana devine o spuma si se adauga in crema fiarta si racita. Oprim 3 linguri din crema iar in restul punem 2 linguri cacao si omogenizam bine.

Crema 2

Batem frisca bine (am avut frisca vegetala, si nu necesita indulcita) si adaugam cele 3 linguri de crema fiarta,omogenizam bine.

Asamblare

Blatul 1 peste care punem crema 1,apoi blatul 2 si crema 2,deasupra presaram bucatele de ciocolata. O taiem in bucati si pe fiecare bucatica punem o visina trasa-n ciocolata.

TIPS-URI

1

am folosit praf de copt cu sofran,parca iese mai pufos blatul

2

cand taiem prajitura cutitul il trecem prin apa fiarta

3

visinile le-am glazurat cu glazura duo de la DR.Oetker

4

am folosit tava de la aragaz

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Christina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foaie sfaramata si rom