Curcan umplut

de ramo_cata in Curcan, 7 Feb 2010 | 15225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan de 3,5kg
  • Pentru umplutura:  
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov
  • 3 linguri orez
  • 1 pipota,1 ficat,1 inima de curcan
  • un bol de ciuperci,cred ca in jur de 200gr ..nu le-am cantarit
  • o cana de bulion de rosii
  • 2 linguri ulei
  • sare,piper,busuioc,leustean,ienibahar
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan umplut:

Umplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita impreuna cu orezul..dupa vreo 10 minute am adaugat bulionul  si condimentele..le-am mai inabusit inca vreo 10 minute adaugand apa  cand era nevoie..

Inainte de a incepe  sa umplu curcanul in partea dinspre gat am pus o jumatate de mar ,drept capacel pt umlutura la fel am procedat si la codita:) curcanului dupa ce l-am umplut..l-am cusut(greu procedeul asta:) )...i-am intepenit bine bine piciorusele si l-am pus in tava de yena cu pietul in jos..l-am sarat,piperat si l-am uns cu unt  si am mai adaugat si putin ulei ca mi s-a parut ca nu e ff bine uns.....in tava am adaugat si o cana cu apa dar apoi mi-am dat seama ca nu era nevoie pentru ca si-a lasat curcanul suficienta..am acoperit tava cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor circa 2 ore dupa care am indepartat folia si l-am mai lasat inca o ora ca sa se rumeneasca bine bine..din cand in cand luand apa din tava  ungand curcanul...

 Inainte   cu o jumatate de ora am adaugat in tava felii de cartofi (inconjurand curcanul cu cartofi) ,peste care am adaugat condimente pentru cartofi.

 

TIPS-URI

1

am servit cu salata de sfecla rosie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ionix 1

08.02.2010, 08:23

aham... deci din curcanul asta imi dadeai in noaptea cu prepelitele??? bun bun

rivka 1

08.02.2010, 10:20

arata foarte apetisant!

mmmmm

Dana Cristea - pusikmea 1

05.04.2010, 17:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in punga la cuptor