Curcan la cuptor

de Dea_Dea in Mancaruri cu carne, 31 Dec 2018 | 2506 vizualizari

 

Prima data cand fac si chiar a iesit delicios

 

INGREDIENTE

  • Un curcan (4kg)
  • 3 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • ulei
  • apa
  • miere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

Incingem cuptorul la 180 grade C. Ne apucam sa curatam legumele, spalam curcanul si il uscam cu servetele de hartie. Taiem cateii de usturoi feliule, crestam curcanul din loc in loc si punem feliile de usturoi in crestaturi. Condimentam curcanul cu sare, piper si boia, apoi il punem in tava. In tava punem putin ulei si apa, acoperim cu folie si dam la cuptor 3 ore. Ne uitam la el din cand in cand , cand aproape este gata il ungem cu miere si il mai lasam 10-15 min.

Noi l-am servit cu sos de merisoare si crema balsamica, amestecate si mixate la blender.

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

madi_marin 1

31.12.2018, 17:54

Suuuper! La multi ani!

Merisor 1

31.12.2018, 18:26

Yummy, ce papa bun ne-ai adus!

Rocsi 1

02.01.2019, 19:26

Ti-a iesit asa apetisant! Tare as vrea si eu o bucatica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripi de curcan în vin roşu la cuptor