Cum se fierbe porumbul. Cred ca nu ar fi trebuit sa trec asa ceva la "retete" dar ma gandesc ca poate le este de ajutor celor care sunt incepatori. La noi in familie se mananca mult porumb fiert (cel copt nu prea ne place) si intotdeauna stropit cu mult unt! Daca n-ati incercat cu unt, nici nu stiti ce ati ratat. ;)
Cum se fierbe porumbul. Curatam porumbul de frunze (panusi) si de matase (partea aceea de culoare maro).
Punem jumatate din frunze pe fundul vasului in care vom fierbe porumbul.
Asezam stiuletii intregi sau rupti in jumatate (daca sunt prea mari) unul langa celalalt.
Acoperim totul cu restul de frunze ramase, turnam apa cat sa acopere totul si punem la fiert pentru minim 1 ora. Verificam cu o furculita daca bobul este fiert.
Scoatem porumbul din apa, il lasam putin sa se raceasca si il stropim cu unt topit.
Presaram sare dupa gust si papam.