Crumble cu piersici, mure si pesmet

de T I M E A in Dulciuri, 19 Sep 2015 | 4328 vizualizari

 

Este un desert super simplu si la indemana tuturor si practic se poate face cu absolut orice fructe. Eu acum am incercat o alta varianta care mi-a placut si mai mult decat cea clasica pe care o faceam inainte. Am inlocuit faina cu mult pesmet si un pic de amidon si am avut obtinut o crusta super crocanta.

E greu sa va zic exact ingredientele pentru o anumita tava pentru ca eu am folosit 5 vase micute de dimeniuni oarecum diferite. Dar cred ca ingredientele ar merge si pentru o tava rotunda de 24-26 cm. Oricum se poate jongla atat cu catitatea de fructe cat si cu cea de crumble, nu trebuie sa fie standard.

 

INGREDIENTE

  • 2 piersici mari
  • 100-150 gr mure
  • scortisoara
  • 120 gr unt – 82% grasime( din care am luat atat cat sa ung tavitele)
  • 4 linguri zahar brun
  • 7 linguri pesmet
  • 2 linguri cu varf amidon
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu piersici, mure si pesmet:

  1. ungem vasele cu unt
  2. spalam fructele
  3. piersicile le taiem cubulete si le asezam in vase adaugand si murele
  4. presaram peste fructe scortisoara macinata
  5. intr-un vas amestecam untul, zaharul, pesmetul si amidonul
  6. din acest amestec luam cu mana bucatele si le asezam peste fructe
  7. mai presaram si deaupra putina scortisoara
  8. asezam vasele intr-o tava mare si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.
  9. Putem servi acest desert atat cald cat si rece.  Si daca sunteti o familie mai numeroasa, dublati din start cantitatea pe care o faceti pentru ca sigur nu ajunge cate un vas din asta mic de persoana, eu pot manca si trei fara nici un regret  :)).
Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu piersici, mure si pesmet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]