Crostini cu pastrama de vita si mozzarella

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2011 | 3724 vizualizari

 

varianta unei cine rapide...tot de la italieni inspiratie....yami!

 

INGREDIENTE

  • 6 felii bagheta ( se recomanda bagheta alba, dar eu am vrut sa fiu ceva mai healthy, asa ca am folosit bagheta neagra)
  • 6 felii pastrama vita
  • 6 felii mozzarella
  • rosii
  • usturoi
  • sare, piper proaspat macinat,
  • ulei de masline ( aromat si picant am folosit)

ptr. decor:

  • frunze de salata verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostini cu pastrama de vita si mozzarella:

1. Feliile de bagheta se dau la cuptorul bine incins , cca 5 min- pana se rumenesc uniform, apoi, se ia cate-un catel de usturoi curatat si se freaca fiecare felie, doar pe o parte. Fiindca bahheta este crocanta , usturoiul nu mai are nevoie sa fie taiat, ci se va preta foarte bine la crantul de paine.
2. Peste partea de bagheta frecata cu usturoi se stropeste uleiul de masline in fir subtire, apoi asezam dupa bunul plac garnitura- la mine a constat in pastrama de vita, mozzarella maturata si rosie, dar la fel de bine puteti combina cu somon, prosciuto, etc!
3. Odata terminata aceasta operatiune mai dam feliile de paine la cuptor 1-2 min, ca sa se topeasca frumos mozzarella, apoi servim totul pe pat de salata verde, avand grija sa potrivim de gust cu putina sare si piper proaspat macinat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostini cu pastrama de vita si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza in foietaj