Crostini cu pastrama de vita si mozzarella

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 28 Aug 2011 | 3993 vizualizari

 

varianta unei cine rapide...tot de la italieni inspiratie....yami!

 

INGREDIENTE

  • 6 felii bagheta ( se recomanda bagheta alba, dar eu am vrut sa fiu ceva mai healthy, asa ca am folosit bagheta neagra)
  • 6 felii pastrama vita
  • 6 felii mozzarella
  • rosii
  • usturoi
  • sare, piper proaspat macinat,
  • ulei de masline ( aromat si picant am folosit)

ptr. decor:

  • frunze de salata verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostini cu pastrama de vita si mozzarella:

1. Feliile de bagheta se dau la cuptorul bine incins , cca 5 min- pana se rumenesc uniform, apoi, se ia cate-un catel de usturoi curatat si se freaca fiecare felie, doar pe o parte. Fiindca bahheta este crocanta , usturoiul nu mai are nevoie sa fie taiat, ci se va preta foarte bine la crantul de paine.
2. Peste partea de bagheta frecata cu usturoi se stropeste uleiul de masline in fir subtire, apoi asezam dupa bunul plac garnitura- la mine a constat in pastrama de vita, mozzarella maturata si rosie, dar la fel de bine puteti combina cu somon, prosciuto, etc!
3. Odata terminata aceasta operatiune mai dam feliile de paine la cuptor 1-2 min, ca sa se topeasca frumos mozzarella, apoi servim totul pe pat de salata verde, avand grija sa potrivim de gust cu putina sare si piper proaspat macinat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crostini cu pastrama de vita si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza in foietaj