Croquembouche

de Miha in Torturi, 1 Aug 2010 | 11934 vizualizari

 

La multi ani Bucataras. Cu multe bucurii si impliniri presarate pe drumul vietii. Sa te bucuri mereu de familia ta minunata, sa fiti sanatosi si mereu voiosi. Si pentru ca e si reteta 600 ( pffff....am muncit oleaca :)) ) astazi vom face chef mare. :)) Ia sa te vad cum te misti...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 250 g faina
  • 200 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 6 oua
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 550 ml lapte
  • Pentru caramel:
  • 200 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croquembouche:

Gogosele:

Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. cand da in clocot punem faina, toata o data si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Crema:

Frisca se amesteca intr-un vas cu laptele rece. Se imparte in jumatate. Jumatate o vom mixa cu praful de vanilie, jumatate cu praful de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Caramel:

Zaharul se amesteca cu 2-3 linguri apa rece, apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa se maroneasca, se amesteca incontinuu, pana devine lichid, avand grija sa nu se arda.

Se umplu gogoselele cu crema. Apoi fiecare in parte se inmoaie in caramel si se monteaza pe o farfurie rotunda. Se continua cu inca un strat, de data aceasta mai mic decat primul si tot asa pana se termina gogoselele, formand un con.

Din restul de caramel se fac fire de caramel pe care le vom folosi la ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croquembouche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (50)

DanMonica 1

27.01.2013, 10:32

Miha 1

27.01.2013, 12:05

Bya Ralu 1

27.01.2013, 12:25

super faine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ferrero Rocher