Acest tort este unul delicios , l am preparat pentru iubitul meu care a implinit 25 ani si pentru surioara lui, Magda.
Pentru blat
Se separa oualele, albusurile se bat cu praful de sare si cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albusuri amestecand incet. Se adauga laptele, aromele si faina amestecata cu praful de copt. Se stinge amoniul si se adauga si el. La sfarsit adaugam nuca macinata. Trebuie sa iasa o compozitite asemanatoare unei smantani mai groase, ca cea de chec . Aluatul se pune intr o tava rotunda de tort cu pereti detasabili, care a fost unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina. Se da in cuptorul preincalzit si se coace pana cand blatul trece testul cu scobitoarea. se lasa sa se raceasca in forma apoi se scoate si se taie in 3 parti egale.
Pentru crema
Se amesteca faina cu zaharul, sarea, cacao si putin lapte pentru a nu se face cocoloase, apoi se pune tot laptele si se da pe foc pana se ingroasa, se adauga nuca macinata si se mai lasa 3 minute. Cand s/a mai racit putin se adauga untul.Se lasa la racit
Pentru sirop
Se pune pe foc apa cu zaharul, dupa ce a fiert se ia de pe foc si cand s a racit putin se adauga esenta de rom.
Asamblare
In tava in care am copt blatul vom asambla tortul pentru a ramane cat mai drept. Se pune prima foaie de blat, se insiropeaza bine, punem jumatate din crema, apoi cea de a doua foaie pe care o insiropam , restul de crema si cea de a treia foaie pe care doar o insiropam fara a mai adauga crema. Dam acum tortul la frigider cateva ore sau pana a doua zi. Batem frisca. Scoatem tortul din tava, Ornam pe deasupra cu frisca si pe margini pentru a se lipi nuca maruntita . Dam la rece.