Cel mai simplu tort facut vreodata de mine si mai este si delicios.Va garantez ca va deveni un hit!
Se pune pe foc 200ml frisca cu 100g zahar si se lasa pana cand da primul clocot.Se opreste focul si se adauga 200g ciocolata cu lapte,rupta in bucati.Se amesteca intens pana cand s-a topit ciocolata,se adauga esenta de rom si se lasa sa se raceasca.Intre timp se mixeaza 100ml de frisca si se adauga peste crema de ciocolata impreuna cu gelatina,amestecand intens pana cand frisca se omogenizeaza.(eu de regula folosesc gelatina maruntita la plic peste care pun cam 3-4 linguri de apa rece).Laptele impreuna cu cacaua si 50g zahar se pun pe foc pentru circa 10 minute apoi se lasa la racit.
Urmeaza asamblarea care este identica cu cea de la tiramisu.
Piscoturile se inmoaie in laptele cu cacao si se pun intr-o tava cu peretii detasabili,pana acoperi complet tava.Se adauga apoi un strat de crema de ciocolata apoi un strat de piscoturi inmuiate in lapte si cacao si apoi ultimul strat de crema.Se baga la frigider pentru aproximativ 1-2 ore pana cand compozitia se intareste.Cand este gata se indeparteaza peretele detasabil al tavii si se poate servi.Este un deliciu!
1
Se poate orna cu fructe,alune,ciocolata,cam tot ce va trece prin cap.Am atasat 3poze cu acelasi tort dar ornate diferit.Trebuie doar sa aveti imaginatie pentru ca tortul este delicios!!!