Un fel principal sau de ce nu, o cină sățioasă, rapidă, savuroasă și sănătoasă!
Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute, neacoperit, până ce devin translucide.
Între timp se pune la fiert apa într-un vas încăpător, când clocotește se adaugă tăițeii chinezești, se amestecă până se afundă/scufundă :D, scuza-ți regionalismele, de care nu pot scăpa, ever :D :))), în apă, apoi se acoperă și se oprește focul
Legumele wok (muguri de bambus, muguri de fasole Mung, morcovi, stiuleți de porumb dulce) se adaugă împreună cu ciupercile, urechi de lemn, creveții, scoicile marinate, sosul de soia, pește, chili peste amestecul de ceapă și usturoi, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate ingredientele, apoi se adaugă pastele, scurse de apă și se mai lasă la gătit cca. 5 minute, la foc mediu, cât să se ajungă la aceeași temperatură toate ingredientele.
Se stropesc cu suc de lămâie, se asezonează cu ceapă chives, se amestecă ușor și se servesc, imediat, fierbinte!!!!
Spor și poftă bună!