Creveti saganaki

de Gusti in Fructe de mare, 20 Feb 2010 | 26684 vizualizari

 

Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day ...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creveti
  • 4-5 catei de usturoi
  • o ceapa medie
  • 500 gr suc de rosii
  • 250 ml vin alb
  • un ardei rosu
  • o lingurita boia de ardei
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 1/ 2 sau 1 lingurita tarhon
  • o legatura de marar
  • o foaie de dafin
  • 250 gr brinza feta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti saganaki:

Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day. Fotografia deja expusa este facuta la o taverna din Plaka.

Crevetii i-am luat congelati, de la Real. Dar pina incing tigaia, sa intram in atmosfera cu o melodie greceasca :))):

Eu folosesc usturoiul congelat de la Dujardin, din comoditate, astfel ca primul pas in delicioasa reteta este calirea crevetilor in ulei de masline si usturoi. Puneti tigaia la incins, adaugati uleiul de masline, apoi ustoroiul. Crevetii ii pun la citeva minute dupa, direct congelati. Cind incep sa fiarba in sucul propriu adaug vin alb (dulce de obicei) - un pic mai mult de jumatate de pahar.

Si acum, domanelor si dominlooor, Despina Vandi:

Dupa vreo 15 minute, am dat la o parte crevetii de pe foc si i-am scurs de sucul in care au fiert. Apoi am trecut la prepararea sosului. Se pune ceapa (tocata marunt) la calit in ulei de masline pina devine scticloasa si se adauga ardeiul gras (taiat marunt), sucul de rosii, putina apa si vin, plus condimentele: sare, piper, foaia de dafin si tarhonul.

Iar noi continuam cu Elefteria, inca o melodie greceasca super:

Si daca tot avem timp .... Palamakia ...

Am lasat sa fiarba cam 15 minute, timp in care am incins cuptorul si am taiat brinza feta in cubulete. Am mutat compozitia intr-un vas de iena si am pus deasupra brinza. Am dat la cuptor 15-20 de minute. Pentru ca mie imi place sa maninc putin picant, mi-am pregatit separat un ardei iute taiat marunt pentru a-l adauga la final in farfurie

Si acum .. Opa Opa pina se face :)))

Si una mai traditionala ...

Concluzia: a iesit excelent!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti saganaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Nasi Goreng-Stir-Fry de orez cu pui si creveti