Stridii cu sos de ceapa si unt

de Bya Ralu in Fructe de mare, 22 Iun 2012 | 12547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de stridii
  • 1/2 ceapa alba
  • unt
  • vin alb sau rosu(eu am avut doar rosu)
  • patrunjel
  • condimente
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stridii cu sos de ceapa si unt:

Se spala fiecare bucata foarte bine, se freaca cu peria de sarma pentru a inlatura totul. Se pune intr-o tava si se da la cuptor 10-15 minute. Intr-o tigaie se pune unt si ceapa taiata marunt, se lasa pana se rumeneste, dupa care se stinge cu 1/2 cana de vin alb sau rosu, se adauga si putin patrunjel tocat. Se adauga vegeta, piper alb, salvie, rozmarin si putin ardei iute. Se lasa cca 10 minute. Cand a trecut timpul pentru cuptor, se scoate tava, stridiile se desfac de la mijloc cu un cutit, se scoate fiecare bucatica cu grija, se clateste cu apa rece si se adauga in tigaie cu sosul format. Cochiliile se spala bine si pe fiecare se adauga o bucata de stridie cu sosul format. Se stropesc toate cu multa zeama de lamaie si se pune putin patrunjel tocat

 

TIPS-URI

1

Nu trebuie sa lipseasca un savignon blanc sau o sampanie

Daca ti-a placut reteta noastra "Stridii cu sos de ceapa si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stridii cu sos de vin