Stridii cu sos de ceapa si unt

de Bya Ralu in Fructe de mare, 22 Iun 2012 | 11885 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de stridii
  • 1/2 ceapa alba
  • unt
  • vin alb sau rosu(eu am avut doar rosu)
  • patrunjel
  • condimente
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stridii cu sos de ceapa si unt:

Se spala fiecare bucata foarte bine, se freaca cu peria de sarma pentru a inlatura totul. Se pune intr-o tava si se da la cuptor 10-15 minute. Intr-o tigaie se pune unt si ceapa taiata marunt, se lasa pana se rumeneste, dupa care se stinge cu 1/2 cana de vin alb sau rosu, se adauga si putin patrunjel tocat. Se adauga vegeta, piper alb, salvie, rozmarin si putin ardei iute. Se lasa cca 10 minute. Cand a trecut timpul pentru cuptor, se scoate tava, stridiile se desfac de la mijloc cu un cutit, se scoate fiecare bucatica cu grija, se clateste cu apa rece si se adauga in tigaie cu sosul format. Cochiliile se spala bine si pe fiecare se adauga o bucata de stridie cu sosul format. Se stropesc toate cu multa zeama de lamaie si se pune putin patrunjel tocat

 

TIPS-URI

1

Nu trebuie sa lipseasca un savignon blanc sau o sampanie

Daca ti-a placut reteta noastra "Stridii cu sos de ceapa si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Stridii cu sos de vin