Va propun o cina lejera si savuroasa usor de realizat , o explozie de arome si texturi , succes garantat daca iubiti fructele de mare
Prepararea crevetilor este extrem de simpla, daca luati creveti roz care sunt deja prefierti timpul de gatire este extrem de scurt, 1-2 minute cat sa se incalzeasca bine si sa se inveleasca in arome . Crevetii decorticati merg f bine in farfurii cu retete simandicoase cu o anumita eticheta dar crevetii gatiti in carapace pastreaza cea mai buna aroma, au o textura mai moale si mai zemoasa , personal prefer sa ii mananc cat de des pot preparati fara decorticare.
Intr-o tigaie neaderenta se pun crevetii ( spalati bine in prealabil ) cu putin vin alb, o lingura ulei masline, usturoi zdrobit din belsug si ierburi aromate : patrunjel si busuioc am pus eu de data asta . Se lasa la fac mediu spre mare 1-2 minute pana sfaraie putin si se iau de pe foc, se mai pune o mana de ierburi aromate si putina pasta de ardei iute . Eu i-am servit cu o mamaliga facuta cu ierburi aromate : busuioc si patrunjel si a fost extraordinar sa regasesc aromele din creveti si in mamaliga : http://www.bucataras.ro/retete/mamaliga-cu-patrunjel-si-busuioc-59559.html
Daca iubiti fructele de mare o sa adorati reteta aceasta, eu va doresc pofta mare si spor la decorticat si degustat creveti :)
1
crevetii se gatesc un timp extrem de scurt ca sa nu se strice aroma si textura
2
stim ca avem creveti proaspeti daca emana un mirosplacut de mare, sunt luciosi si fermi la atingere