Creveti cu sos de rosii si branza feta

de anaiordan in Fructe de mare, 1 Aug 2009 | 12788 vizualizari

 

In limba greaca Γαρίδες σαγανάκι ( Garides Saghanaki).
Este un preparat ce vine din insula greceasca Amorgos si este apreciat in toat aGrecia. Insula este situata in regiunea de sud a marii Egee, unde este si insula in care eu locuiesc acum.

Am avut si ajutor de bucatar...ea imi zicea pasii :P

Enjoy :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti
  • 2 cutii cu rosii taiate cubulete
  • 2-3 linguri bulion
  • 250grame branza feta
  • ulei de masline
  • 2 catei usturoi taiati marunt
  • 1 ardei gras rosu/galben taiat marunt
  • 1 ceapa medie tocata marunt
  • sare, piper, boia
  • patrunjel
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos de rosii si branza feta:

In primul rand eu am folosit exact 28 creveti, sub un kilogram, am fost 7 persoane la masa si am pus 4 creveti de persoana. Am fosta atat de calculata pentru ca alaturi de acest fel de mancare am servit altceva tot cu creveti. Totodata crevetii luati de mine au fost congelati si semifierti.

 

Se toaca marunt ceapa, usturoiul, ardeiul si se pun la calit in uleiul de masline pana se inmoaie si ceapa se face aurie. Eu le-am pus pe toate gramada la robot si mi le-a tocat marunt.

 

Dupa ce considerati ca s-au calit se adauga cele 2-3 linguri de bulion dizolvate intr-o cana si jumatate de cana de apa. Se lasa sosul sa scada. Pana scade sosul se spala crevetii si se aseaza in tava unsa cu ulei de masline care urmeaza a fi data la cuptor.

Se pregateste branza feta, se taie cubulete.

 

Daca a scazut si sosul se toarna peste creveti, se asezoneaza cu condimente si se puna branza deasupra si apoi se pune si patrunjelul.

 

Se da la cuptor pentru 20 minute (maxim 30)  la o temperatura de 180-220 grade celsius.

 

Si dupa...pofta buna :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu sos de rosii si branza feta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (5)

Oana 1

02.08.2009, 16:09

Mama, ce bunatate! cred ca e absolut delicios!

ANCA 1

07.08.2009, 12:04

ce pisa dragutza! iar mancarea..

adry88 1

13.05.2011, 16:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti si calamari cu vin si usturoi