Cremsnit(ciocolatos)

de Ligia Bxl in Prajituri, 28 Noi 2013 | 5991 vizualizari

 

De cand nu am mai mancat un cremsnit,asa ca am dat o fuga pe la magazinul romanesc si am cumparat tot ce-mi trebuie.
Cum se apropie sarbatorile i-am dar o culoare mai speciala ca sa va duca cu gandul la bradutul frumos impodobit,omatul (pe care eu rar il vad aici).
Asa cum am vazut pe aici acelasi fel de cremsnit,vreau sa va arat o alta forma si un alt gust mai aparte dar nu prea departe de cel real. :)

 

INGREDIENTE

  • 750 ml lapte
  • 1 pachet crema pentru cremsnit
  • 1 pachet de foi cremsnit
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • pentru glazura:
  • 100 gr ciocolata amara
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • 1/2 plic gelatina
  • decoratii:frisca si figurine(braduti)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit(ciocolatos):

Se face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit.

Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi cateva minute la treapta 3 pana cand crema se ingroasa.

Se intinde aceasta crema pe prima foaie apoi se pune a doua foaie si se da la rece.

Pe cutia cremei scrie ca se lasa la frigider 3 ore dar eu nu am lasat-o decat 1 ora(pentru ca foile sa nu se inmoaie prea rau).

Se face glazura de ciocolata la bain marie,se topesc ciocolata,untul si se adauga frisca lichida,se amesteca pana se omogenizeaza.

Se adauga gelatina preparata conform instructiunilor dupa ambalaj.

Preparam frisca,se bate cu mixerul impreuna cu zaharul pana se ingroasa.

Se potioneaza prajitura cu un cerc de inox si se asambleaza fiecare.

Atentie nu se scoate cercul pana nu a fost asamblata prajitura in intregime!

Peste prajitura portionata se pune frisca si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.

Peste frisca se pune glazura de ciocolata si se niveleaza si aceasta,si se da la rece pana cand se inmoaie foile(ciocolata nu trebuie sa fie fierbinte ptr a nu se topi frisca).

Se orneaza dupa preferinte(eu am ornat cu frisca si figurine braduti).

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit(ciocolatos)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Lia_ 1

30.11.2013, 06:06

arata foarte festiv. bravo!
crema se face destul de repede si in casa, dar imi place aia fara albusuri.

Ligia Bxl 1

30.11.2013, 10:52

merci Lia,da poti face si in casa ca e mai buna

Ancutsa 1

31.03.2020, 19:56

Ce frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit pe stil vechi