Cremsnit

de Criss in Dulciuri, 4 Dec 2013 | 13270 vizualizari

 

Cremsnitul dupa parerea mea e una din cele mai bune prajituri, mai ales daca faceti si foile acasa. Sigur ca e mult mai comod sa cumparam foile din magazin, uneori mai cumpar si eu, dar acum am preferat sa fac foile mamei mele. Reteta integrala a prajiturii e din caietul mamei.

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 7 linguri faina
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 2 linguri smantana

+ 7 linguri faina si 2 linguri untura

Crema:

  • 3 oua
  • 1 plic praf budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 10 linguri zahar (sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Foi:

Mai intai se amesteca intr-un castron 7 linguri faina cu 2 linguri untura. Se poate amesteca si cu mana sau mai bine cu o lingura.

Din faina, ou+galbenus, smantana se face un aluat elastic si nelipicios care se intinde intr-o foaie dreptunghiulara. Se ungea deasupra cu amestecul de faina si untura. Se ruleaza, se pune in frigider minim 30 minute, dupa care se imparte in doua bucati egale, care se intind in foi dreptunghiulare si se coc pe dosul unei tavi. Pentru ca foiatajul e sfaramicios, cel mai bine e ca foaia de deasupra sa fie trasata usor cu cutitul si portionata in patrate inainde de coacere. Astfel prajitura se va putea taia mai frumos.

Crema.

Ouale se separa si albusurile se bat spuma.

Din restul ingredientelor se fierbe o budinca in care se inglobeaza la final albusurile batute spuma. Se pune toata crema pente prima foaie si deasupra se pune foaia portionata. Se pune prajitura in frigider minim 2 ore dupa care se pudreaza cu zahar si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Criss 1

04.12.2013, 18:15

Merci.

Rocsi 1

04.12.2013, 20:43

Super delicioasa prajitura ta

Criss 1

05.12.2013, 06:11

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert altfel de cremes