O delicioasa crema de zahar ars pe care am facut-o sub atenta indrumare a mamei!
Pana acum aveam impresia ca se face greu crema de zahar ars, dar de acum inainte o voi face singura, nu-i greu deloc:)
Am incalzit putin laptele, dar atentie sa fie doar caldut.
Am batut ouale bine impreuna cu 6 linguri de zahar. Le-am adaugat peste laptele caldut si am amestecat bine.
Am pus si esenta de lamaie.
Pe foc am incalzit o cratita si am pus in ea 7 linguri de zahar. L-am lasat sa se topeasca, apoi cand s-a caramelizat l-am intins pe peretii cratitei uniform.
Am adaugat laptele cu ouale si am pus cratita la cuptor.
Am lasat-o pana cand s-a inchegat si s-a desprins de pe margini.
Am lasat crema sa se raceasca si am servit-o de la frigider, impreuna cu mult sos.
Daca nu va place prea cramelizata, mariti cantitatea de oua si lapte sau reduceti nr de linguri de zahar pt caramel.
Pofta buna!