Creier pane

de oanapl in Porc, 29 Iul 2019 | 3891 vizualizari

 

Pentru această rețetă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Motanel, caruia îi mulțumesc :*

 

INGREDIENTE

  • 600 g creier de porc
  • 2 ouă
  • 1 lingură smântână
  • 100 g făină
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creier pane:

Lași creierul în apă rece 15-20 minute pentru a ieși sângele. Îl speli bine și îl pui la fiert in apă rece cu sare 3-4 minute.
Scoți creierul în strecurătoare și îl lași la scurs și la răcit.
Îl condimentezi cu sare și piper.
Bați ouăle cu smântâna și un praf de sare. Adaugi făină cât să obții un aluat mai grosuț, ca pentru clătite.
Pui 50g făină într-o farfurie.
Dai creierul prin făină, prin ou și le pui pe o farfurie. Le mai dai o dată bucățile prin ou și le pui la prăjit în uleiul încins.
Le întorci pe ambele părți și le lași până când se rumenesc frumos.
Le scoți pe hârtie absorbantă.
Se poate servi cu orice garnitură și salată sau murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creier pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creier pane