azi la ortodoxi se poate manca peste asa ca m-am pus pe treaba ,de mult asteptama momentul acesta
Se cutata peste de solzi si de intestine si se spala foarte bine
Se ia un ciocanel de lemn si se bate bine pestele pentru a putea sa luma jos carnea si pielea sa nu se rupa
Se scoate cu grija carnea apoi se taie in 6-7 bucati si se pune in apa cu sare sa fiarba putin chair 3-4 clocote apoi se lasa sa se racesca putin dupa care cu grija se scot oasele(daca sant fierte se scot mai usor)
Ceapa 2-3 bucati se toaca marunt si se caleste in putin ulei apoi se pune morcovul razuit si telina si se mai lasa 2-3 minute sa se caleasca bine apoi se amesteca cu carnea de peste ,se mai pune pesmetul si patrunjel verde tocat marunt,usturoi pisat si putin ulei 3-4 linguri se condimenteaza se face o pasta cu care se umple pestele
Se iau pesti si se umplu cu acesta compozitie apoi se coase cu ata .
Intr-o tava se pune ulei apoi feli de cartifi condimentati cu putina sare si 2 cepe taiate pestisori si calite care se pun peste cartofi se pune putina apa si vinul si se baga la cuptor pentru 1 ora si jumamate la foc potrivit
Sincer va spun data trecuta am facut fara morcovi si telina si a iesit mai bun asa zice sotul meu mie mia placut asa cu zarzavaturi