La multi ani cu sanatate si numai bucurii ,boss drag!
Ei bine pana acum cateva saptamani ,cand am fost in Delta,nu am mancat peste pe varza.Si cum curiozitatea si papilele gustative nu m-au lasat ,bineinteles ca am comandat o portie de crap pe varza.......................ce sa va spun decat ca a fost o bunatate, tare mult mi-a mai placut.Asa ca am zis hai sa fac si eu , si am facut.....................si iata ce a iesit.Il servesc pe boss ,ca doar este ziua lui astazi si daca el vrea poate sa dea si celorlalti fani de peste sa guste....................hihihi.
Taiem varza fideluta, o frecam cu putina sare dupa care adaugam piper macinat , boia de ardei si marar (dupa placul fiecaruia) Amestecam bine si apoi o asezam intr-o tava unsa cu ulei.Presaram cateva boabe de piper , stropim varza cu o lingura de ulei si cu vinul ,asezam un ardei iute peste varza , apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor.Tinem la cuptor cieca 15-20 min dupa care indepartam folia si asezam peste varza bucatile de peste condimentate cu sare si piper si sucul de rosii.Amestecam prin rotiri stanga-dreapta a tavii.
Cat timp varza este la cuptor ne ocupam de crap:l-am curatat , l-am transat in bucati potrivite ,l-am spalat si l-am lasat la scurs.
Dam la cuptor , de data aceasta fara sa mai acoperim tava si tinem pana cand atat varza cat si pestele sunt bine facute si rumene.
Servim calda asezonata cu patrunjel verde si acompaniata de mamaliguta .
Este delicios de bun.
Pofta buna!