sambata am fost undeva pe langa Giurgiu iar la intoarcerea spre Bucuresti am trecut printr-o piata de peste din orasul Giurgiu...
am cumparat un crap oglinda romanesc de vreo 7 kg... delicios :D domnii spunea ca pestele este de la Dunare, eu sper c-a fost :D
farfuria de lemn in care am servit este un cadou primit de la un mester care sculpteaza in lemn... un mester din Babeni de Valcea.... cadoul l-am primit saptamana trecuta...
Pregatim legumele: ardeiul curatat si taiat cubulete, morocvii dati pe razatoare, ardeiul taiat cubulete, pastarnacul curatat si lasat intreg, telina se curata si se lasa intreaga, cartofii se curata si se lasa intreg.
Intr-o oala punem uleiul cu doua linguri cu apa la incins iar apoi punem legumele la calit. Lasam 5-6 minute si apoi turnam apa. Punem cozile legate de patrunjel si cozile legate de leustean si lasam sa fiarba la foc mediu. Cand legumele sunt aproape fierte punem rosiile decojite maruntite si lasam pana fierb legumele.
Intre timp dam intr-un clocot borsul. Cand legumele sunt fierte, scoatem: telina, cartofii si cozile de verdeturi iar apoi punem borsul si orezul. Lasam sa fiarba la foc mic cu borsul, cam 15-20 de minute, si apoi punem pestele bine spalat.
Eu am avut un cap mare si am lasat cam 9 minute sa fiarba ciorba cu pestele. In functie de cat de grasa este carnea, lasi la fiert pestele maxim 10 minute. Dupa aceea opresti focul si lasi sa se linisteasca ciorba.
Pui leusteanul proaspat tocat si servesti.
Pofta buna!
1
cartofii au rolul doar de a da gust ciorbitei