Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan

de Bucataras in Crap / Caras, 10 Dec 2009 | 28908 vizualizari

 

Cunoscut de la emisiunea Tv "Cireasa de pe tort", Horia Virlan si-a lansat cartea "Bucatele noastre" pe care bucataras.ro a cumparat-o si o recomanda calduros (costa 50 ron, merci Ala). Iata o reteta de caras marinat in sos de legume ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg caras, fara cap, oase, solzi si viscere
  • 2 morcovi mici
  • o ceapa mare
  • 2 pahare ulei de floarea soarelui
  • 150 gr pasta rosii
  • 2 linguri otet de vin alb
  • o lingura de faina
  • o foaie de dafin
  • 10 bobite piper
  • o crenguta de cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan:

Spalati pestii, stergeti-i cu o cirpa curata si uscata, apoi taiati-i in bucati si sarati-i usor. Taiati morcovii in rondele, iar ceapa in solzi. Incingeti jumatate din ulei intr-o tigaie si prajiti bucatile de peste pe ambele parti, dupa care le scoateti pe o hirtie absorbanta

Incingeti cuptorul la 179 grade, apoi puneti bucatile de peste intr-o tava in cuptor pt circa 5 minute. Adaugati un pahar cu apa fierbinte si continuati 10 minute

Separat incingeti restul de ulei intr-o cratita si caliti usor legumele, adaugati pasta de rosii si faina amestecind bine. Stingeti cu un pahar de apa calda, adaugati condimentele si otetul si fierbeti la foc domol circa 10 minute

Puneti sosul si legumele peste peste, mariti temperatura cuptorului la 180 grade si bagati tava pentru inca 5-6 minute la cuptor

Se serveste cald, cu felii de lamiie sau ceapa de apa.

TIPS-URI

1

puteti folosi rosioara sau sabioara, tinind insa cont ca pestii mai mici necesita un timp mai scurt de preparare termica

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras marinat in sos de legume a la Horia Virlan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

Bucataras Dragos 1

22.12.2009, 10:42

Cartea lui care a scoso acuma pe piata am auzit ca este interesanta si are niste retete delicioase. Eu am nimerit intr-o seara cand gatea si el intr-o editie speciala.

elena1988 1

08.02.2011, 14:21

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu vin si mujdei