Cozonac cu nuca

de Lavinia in Prajituri, 18 Noi 2012 | 4383 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 450 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde(1 kg)

Umplutura:

  • 600 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri

Pt uns:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri lapte

Ingredientele sunt pentru 2 cozonaci!

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Pentru inceput facem o maia din :

drojdie

3-4 linguri lapte caldut(nu fierbinte)

2 lingurite zahar

2 lingurite faina

Lasam sa dospeasca 15 min.

Intr`un vas mare cernem faina,adaugam pe rand zaharul,vanilia,coaja de lamaie si portocala,1 lingurita de sare ,laptele caldut si untul topit(sa nu fie fierbinte).

Framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(eu il framant si 20 de min).

Il lasam la loc caldut timp de 45-60 de min pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem foi destul de subtiri(0.5 cm grosime)

Pentru umplutura batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul,adaugam nuca macinata si cacaua si omogenizam bine.

Ungem fiecare foaie cu umplutura de nuci ,rulam strans cozonacii si ii punem in tavi tapetate cu folie/hartie de copt.

Ii mai lasam sa dospeasca in tava inca 30 de min dupa care ii ungem cu galbenus de ou si lapte si ii dam la cuptor pentru cel putin 1 ora.



Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare, cu nuca si finetti