Choux a la creme

de Ligia Bxl in Prajituri, 3 Ian 2014 | 19143 vizualizari

 

Le ador ori cum ar fi ele,cu crema,fara crema doar cu frisca, sunt bune oricum in orice combinatie.Sursa Bucataresele Vesele :)

 

INGREDIENTE

Coji:

  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 7 oua

Crema:

  • 1,300 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 450 gr zahar
  • 5 oua
  • 1 sau 2 pilcuri zahar vanilat bourbon
  • 200 gr frisca batuta
  • zahar pudra ptr pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Cojile:

Se fierbe apa cu uleiul si sarea.

Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina.

Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase(care sta in lingura),astfel incat la turnat sub forma de choux sa isi pastreze forma.

E posibil ca voua sa va intre mai putine oua,depinde de marimea lor dar si de faina folosita,asa ca nu puneti mai multe oua deodata.

Se torn cu ajutorul unui pos.

Se coc in cuptorul preincalzit la foc iute in primele 13-14 minute dupa care 5-6 min.la focul mic.

Ele trebuie sa iasa rumene aurii,crocante si poroase pe dinauntru.

Crema:

Un litru de lapte se pune la fiert.

Albusul de la 2 oua(din cele 5)se bate cu 150 gr de zahar,zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte.

Ingredientele ramase,inclusiv cele doua galbenusuri de la care am luat albusurile se amesteca cu cei 300 ml de lapte ramase.

Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna amestecand continuu pana devine ca o mamamilga.

Dupa ce s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.

Asamblare:

Se taie la coji un capacel si se umplu cu un strat de crema apoi se face deasupra o avelina generoasa din frisca batuta.

Se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra(eu am ornat si cu ciocolata,fructe si moturi din frisca)

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
CHOUX A LA CREME -varianta rapida