Le ador ori cum ar fi ele,cu crema,fara crema doar cu frisca, sunt bune oricum in orice combinatie.Sursa Bucataresele Vesele :)
Coji:
Crema:
Cojile:
Se fierbe apa cu uleiul si sarea.
Se adauga faina in bloc si se amesteca rapid pana se incorporeaza toata faina.
Se lasa sa se racoreasca si se adauga ouale unul cate unul pana ce compozitia capata consistenta unei smantani foarte groase(care sta in lingura),astfel incat la turnat sub forma de choux sa isi pastreze forma.
E posibil ca voua sa va intre mai putine oua,depinde de marimea lor dar si de faina folosita,asa ca nu puneti mai multe oua deodata.
Se torn cu ajutorul unui pos.
Se coc in cuptorul preincalzit la foc iute in primele 13-14 minute dupa care 5-6 min.la focul mic.
Ele trebuie sa iasa rumene aurii,crocante si poroase pe dinauntru.
Crema:
Un litru de lapte se pune la fiert.
Albusul de la 2 oua(din cele 5)se bate cu 150 gr de zahar,zaharul vanilat bourbon si se lasa deoparte.
Ingredientele ramase,inclusiv cele doua galbenusuri de la care am luat albusurile se amesteca cu cei 300 ml de lapte ramase.
Cand a fiert laptele se toarna peste celelalte ingrediente si se fierb impreuna amestecand continuu pana devine ca o mamamilga.
Dupa ce s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma si se incorporeaza cu miscari usoare.
Asamblare:
Se taie la coji un capacel si se umplu cu un strat de crema apoi se face deasupra o avelina generoasa din frisca batuta.
Se pune capacelul si se pudreaza cu zahar pudra(eu am ornat si cu ciocolata,fructe si moturi din frisca)