Cozonacul Babka este renumit pentru savoarea pe care o are și pentru faptul că este un cozonac însiropat, de obicei cu alcool. Varianta noastră de azi este una adaptată, dar foarte gustoasă și aromată.
Pentru acest Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: făină, ouă, lapte, zahăr, unt, nucă, cremă de ciocolată, suc de portocale.
Cum se prepara Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată:
Rețeta de aluat o găsești AICI.
Mărunțește miezul de nucă.
Pune aluatul pe un blat de lemn uns cu foarte puțin ulei și întinde-l în strat egal, în formă dreptunghiulară. Întinde crema de ciocolată pe toată suprafața aluatului și presară nuca tocată. Rulează aluatul strâns, apoi taie-l pe lung, în două jumătăți, dar nu de tot, lasă un capăt întreg. Împletește cele două fâșii, cu partea tăiată în sus și așază cozonacul în tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la dospit încă o jumătate de oră.
Între timp, prepară siropul.
Toarnă sucul de portocale într-o cratiță, adaugă zahărul și esența de rom. Pune la fiert compoziția și lasă până dă în 1-2 clocote, apoi lasă siropul la răcit.
După ce s-a copt cozonacul, scoate tava din cuptor și lasă-l 5 minute la temperat. Cu ajutorul unui pensule, însiropează cozonacul.
Îl poți porționa după ce s-a răcit de tot.
Este un cozonac foarte gustos și aromat și va face deliciul meselor de sărbători.
Incearcă si rețeta de Cozonac Leopard, foarte aspectuos și bun sau varianta de Cozonac moldovenesc, foarte pufos si bun.
Iți recomandăm și rețeta de Cozonac cu smantana si nuca, cu un aluat minunat.