Reteta de preparare a papanasilor Astazi m-a urmarit tare de tot o reteta...de cand am vazut-o pe 3 sisters cooking...n-am mai avut liniste pana n-am preparat-o! :)))))...le multumesc pentru desertul rapid, delicios!
Reteta de preparare a papanasilor
Mai intai se pregatesc ingredientele.
Am preparat pesmetul: am pus uleiul si pesmetul pe foc mic, am amestecat cateva minute pana s-a rumenit. Eu i-am pus si doua linguri de zahar brun si putina vanilie, apoi l-am lasat la racit.
Untul moale, amestecati-l cu grisul si frecati-l usor cu un tel, adaugati praful de sare si coaja de lamaie, apoi ouale pe rand, pana la omogenizare si la final iaurtul si vanilia.
Eu am avut un ibric mare, am pus compozitia, am tinut vasul pe foc mic, am amestecat permanent pana s-a umflat amestecul si a dat cateva clocote, apoi l-am racit.
Aveti grija ca se prinde foarte usor de fundul vasului, asa ca nu plecati de langa el si amestecati permanent.
Intre doua linguri am format papanasii pe care i-am pus in pesmetul inca cald rumenit.
Fiecare papanas l-am pudrat cu zahar pudra vanilat si l-am asezat cu grija in tava pregatita si tapetata cu foaie de copt.
La cuptorul incins ( avand electric l-am pus la 200 de grade) am copt papanasii fix cinci minute.
Gata! Noi i-am mancat cu dulceata de nectarine deasupra...yamyyyyyy!
Delicios...va doresc pofta bunicica in caz ca alegeti sa-i preparati!