Covrigei de casa cu cascaval si seminte de in

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 13 Sep 2013 | 4706 vizualizari

 

Fiindca aveam de facut o calatorie cu trenul, ma gandeam la un aperitiv care, eventual ar putea fi luat si la pachet. Asa mi-a venit ideea cu covrigeii. Initial visam la niste covrigei rumeni, dar fragezi si cu foarte mult cascaval. Apoi mi-am amintit ca am prin frigider si niste seminte de in de la micul dejun din ziua precedenta. Si uite-asa au luat nastere covrigeii mei cu cascaval si seminte de in.

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina neagra
  • 300 g cascaval
  • 50 g unt
  • drojdie
  • 2 linguri lapte batut
  • 1 cana de apa
  • 2 oua (pentru aluat)
  • 1 ou (pentru uns covrigeii)
  • condimente (sare, busuioc, cimbru, piper alb)
  • 1/2 cana seminte de in
  • seminte de chimen-optional
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei de casa cu cascaval si seminte de in:

Am pregatit un aluat din faina neagra, unt, lapte batut, mult cascaval, oua, drojdie si apa.

Am dat cascavalul pe razatoare, am adaugat condimente – fiindca imi doream sa obtin niste covrigei foarte aromati – si semintele de in. Am framantat bine aceasta compozitie pana am obtinut un aluat maleabil si pufos.

Am lasat la dospit intr-un loc ferit de curent si acoperit cu un prosop pana ce si-a dublat volumul. Apoi doar am intins cu sucitorul o foaie de aproximativ 1 cm grosime.

Am asezat covrigeii intr-o tava intinsa, unsa cu putin ulei si apoi tapetata cu hartie de copt. Pentru a se rumeni frumos, am batut un ou intr-un castron si cu o pensula am imprastiat oul batut peste fiecare covrigel.

Am dat la cuptor pentru 10 minute, la treapta a 2-a. Am procedam la fel cu restul de aluat.

Pentru diversitate putem presara si seminte de chimen.

Din cantitatile prezentate mai jos eu am obtinut patru tavi intinse de covrigei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei de casa cu cascaval si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Lia_ 1

13.09.2013, 22:40

FlaviaD 1

14.09.2013, 12:20

Gaby, cred ca se subintelege. Nu cred ca e cazul sa ne pierdem in detalii, mai ales ca avem de aface cu profesionisti aici

FlaviaD 1

14.09.2013, 12:21

Multumesc tuturor. Mi-a luat ceva sa-i coc ce-i drept. I-am facut repede, dar de copt...mai bine platiti pe cineva sa-i coaca, ascultati la mine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sandwich-uri aperitiv, preparate la cuptor