E prima oara cand fac reteta asta pe care am gasit-o intr-o revista, dar cu siguranta o sa o repet. E super buna. Deja am devorat o felie....
Aluatul se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte de preparare. Se tapeteaza o forma rotunda (eu am avut detasabila) cu hartie de copt si se pune foaia de aluat. Se preseaza bine pe fundul si pe marginile formei, iar marginile nu se decupeaza. Se baga forma tapetata in frigider pana la prepararea umpluturii.
Kaizerul se toaca amrunt si se pune la calit in jumatate din cantitatea de unt. Separat in alt vas se pun si ciupercile scurse de zeama cu restule de unt (se pastreaza cateva feliute mai intregi pentru decor), cu catelul de usturoi si se lasa pe foc pana scade toata apa in ciuperci. Cand sunt gata se sareaza, se pipereaza, se pun un praf de nucsoara si patrunjelul tocat ( eu am avut uscat).
Intr-un castron se bat ouale ca pentru omleta, se adauga smantana si 150 g de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se omogenizeaza bine si apoi se toarna deasupra ciupercile calite si kaizerul. Se amesteca bine.
Se scoate forma din frigider si se pune umplutura. Se acopera cu marginile de aluat. Se da la cuptorul incins pentru 30 de minute, dupa care se scoate si se presara deasupra restul de 50 g cascaval ras pe razatoarea mica si se aranjeaza ciupercile pastrate pentru decor. Se mai coace inca 30 sau chiar 40 de minute.
1
Aluatul trebuie sa fie bine dezghetat, pentru ca altfel se rupe.
2
Tarta nu se taie calda, ci se lasa sa se raceasca. Astfel ,,se aseaza,, si nu se imprastie cand e taiata.