Covrigei cu chimen si cascaval

de bucatarimcudiana in Aperitive / Garnituri, 26 Apr 2011 | 16557 vizualizari

 

acesti covrigei sunt nelipsiti de pe masa noastra de sarbatori

 

INGREDIENTE

  • Pt.aluat:
  • 1 kg faina alba de grau
  •  2 oua
  • 1 pachet margarina
  •  250 g untura de porc
  •  1 lingurita de drojdie proaspata
  •  sare dupa gust
  •  1 cutie mica de smantana grasa
  • Pt.uns:
  • 2 oua
  • cascaval ras si uscat
  •  2-3 lingurite chimion

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu chimen si cascaval:

drojdia o dizolvam in putina apa calduta {3 linguri de apa}

toate ingredientele pentru aluat se amesteca  si se framanta pana ce obtinem un aluat consistent.

aluatul, este ideal daca putem sa il lasam de pe o zi pe alta la frigider, daca nu, este suficient sa stea la rece 1 ora.

aluatul il divizam in doua sau trei bucati pentru a ne fi usor la intins.

cu sucitorul intindem aluatul pe masa de lucru usor infainata, la grosimea de 0.5 cm aprox.

cu forma speciala de covrigei decupam aluatul , ungem covrigei cu ou si ii dam prin cascavalul amestecat cu chimen, dupa care ii punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

covrigei se coc la foc potrivit pana se rumenesc usor.

TIPS-URI

1

se pot servi la cafea,ceai,bere sau un pahar de suc

2

daca nu avem forma de covrigei se pot modela covrigeii cu mana, dar avem nevoie de fffff multa rabdare

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu chimen si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

bucatarimcudiana 1

27.04.2011, 18:13

sa stii ca mai am mihaela am pastrat pentru voi, cu avionul sau cu elicopterul o sa ajunga cumva, voi sa asteptati

Bunica 1

30.04.2011, 20:37

adry88 1

03.06.2011, 15:33

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu sunca