Covrigei cu brinza dulce

de anisoara in Dulciuri, 30 Ian 2010 | 5707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 0.5 kg de covrigei
  • 0.5 l de lapte
  • 250 gr de brinza de vaci
  • un ou
  • 1 lingura de zahar
  • vanilina
  • stafide
  • visine fara simburi

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu brinza dulce:

Se cumpara covrigeii de mici, sa fie uscati, tari.

Se toarna intr-un vas mai mare laptele caldut  peste ei , ca sa-i acopere un cm deasupra lor si se pun la inmuiat pe o 1-2 ore.  Ei trebuie sa se mareasca cam de 2 ori si se fac moi la pipait. Unii covrigi se pot deforma putin , sau se rup. Dar acest faptm depinde mult de calitatea lor.

Dupa ce s-au inmuiat, se pun pe un servetel de hirtie de bucatarie, ca sa se imbibe lichidul  si se pot umple cu pasta de brinzica dulce.

prepararea paste de brinzica :

Intr-un vas se amescteca brinza, oul, up pic de vanilie, stafidele inmuiate in prealabil, si zaharul.

Se pune cuptorul la incalzit la temperatura de 160 C.

Pe tavaua unsa cu margarina se aseaza unul linga altul  covrigeii implulti cu brinzica, se pune deasupra cite o visina,  si se dau la cuptor sa se coaca - 10-15 minute , depinde cit de rumeni vreti sa fie.

Se servesc la masa calzi cu smintina. Este o mincare preferata a  copiilor , atit calduti cit si reci.

Pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigei cu brinza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu fructe uscate