Am cautat reteta asta ceva timp si iata ca am gasit-o :D sursa este : barbatlacratita.blogspot.com...am mancat prima data in facultate, de la o simigerie, in pauzele lungi dintre seminarii si nu ma mai saturam de ei....sunt atat de buuuunniii, gustul e acelasi cu cei cumparati :D. Se fac repede, sunt foarte gustosi si pot fi un pachet ideal pt pauza de masa cand esti la munca....asadar, nu mai stati si va uitati, veniti de gustati!!:)))
Dizolvam drojdia cu zaharul in 150 ml apa calduta.
Punem faina intr-un bol peste care adaugam drojdia dizolvata plus restul ingredientelor (uleiul, sarea, 1 ou) si framantam bine pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Lasam aluatul sa creasca la loc cald timp de aprox 30-40 de min.
Intre timp fierbem cremwurstii, iar dupa ce s-au racit le dam pielita jos.
Pe o planseta tapetata cu faina intindem o foaie din aluatul crescut si taiem fasii late de 2 degete.
Fasiile de aluat le rulam pe cremwursti, iar dupa ce am terminat de imbracat toti cremwurstii ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Batem oul ramas si ungem cremwurstii din tava.
Dam tava la cuptor pt aprox 25-30 min pana se rumenesc.
Pofta buna!!
1
se pot presara peste ei si seminte de susan sau mac.