Negresa de post

de Valyvalentyna in Prajituri, 29 Mar 2014 | 3759 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura de post si a iesit super de buna...nu a mai ramas nimik..!!

 

INGREDIENTE

  • 420 gr faina,
  • 300 gr zahar,
  • 500 ml apa sau cafea,
  • 120 ml de ulei,
  • 60 de gr cacao,
  • 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu,
  • 1 lingura de otet,
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Turnam faina intr un bol incapator,iar peste faina punem zaharul, cacaoa  si bicarbonatul si sare si cu un tel amestecam bine ingrendientele uscate. Turnam apa sau cafeaua, uleiul, punem si esenta, apoi lingura de otet si amestecam foarte bine totul, cat sa combinam ingrndientele solide cu cele lichide. Trebuie sa fie un aluat care curge. Transferam aluatul intr o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor pt 30-40 de minute {puteti face testul cu scobitoarea} la 175 grade

Dupa ce este gata o puteti pudra cu zahar pudra sau nuca de cocos. 

TIPS-URI

1

Se taie cand e rece alt fel riscati sa se sfarame. { puteti sa o faceti si cu lapte in loc de apa } in cazul in care nu se tine post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresă de post pufoasă și aromată – Rețeta savuroasă de casă

pe 17.03 la 09:55

Cheesecake cu dovleac si mascarpone - Deliciu fin si aromat

de oanapl 7

pe 16.03 la 21:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu dulceata