Cotlet porc pe pat de legume

de retetele_tinei in Porc, 28 Sep 2014 | 4758 vizualizari

 

Eu si baietelul meu nu prea suntem fani ai carnii de porc, nu stiu de ce, dar preferam intotdeauna un peste bun, iepure sau pui, dar pentru ca mancaciosul casei, adica sotul meu vroia sa-si stampere putin pofta, i-am pregatit acest Cotlet de porc pe pat de legume la cuptor, care a iesit nemaipomenit si da, o spun eu cea care nu este fan acestui tip de carne :) si daca mie mi-a placut, atunci nu va inchipuiti care a fost parerea sotului meu :) .....asadar, sper ca aceasta reteta sa o incerctai si voi dragii mei cititori pentru ca merita deoarece este o reteta cu multe legume, carne si rapida (face cuptor toata treaba).

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati cotlet de porc
  • 1 ceapa mai micuta
  • 1 zucchina
  • 1/2 ardei rosu
  • 5 ciuperci
  • 4 cartofiori
  • 6 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet porc pe pat de legume:

 Legumele se spala, se curata (dupa caz) si se taie cubulete. Atat legumele taiate cat si carnea se sareaza si se pipereaza. Legumele taiate se pun intr-o tava, carnea se prajeste pe ambele parti pana isi schimba culoarea, apoi prajita carnea se pune peste legume. Se adauga putin ulei, se pune o folie de aluminiu peste tava si se dau la cuptor, pana cand carnea e moale. Atunci se ia folia de aluminiu de pe tava si se mai lasa cateva momente tava in cuptor, pana cand carnea prinde o culoare frumos aurie.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

merg foarte bine cu piure de broccoli sau piure de cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet porc pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa