O friptura delicioasa, suculenta si aromata, ce poate fi servita alaturi de orice garnitura doriti.
Condimentam feliile de cotlet cu sare si piper. Pe fiecare felie de cotlet asezam 2-3 felii subtiri de sunca si condimentam cu amestec pentru friptura, apoi suprapunem feliile de cotlet si le legam cu snururi de silicon, astfel incat feliile de sunca sa nu cada in timpul prepararii.
Asezam cotletul astfel legat intr-o tava termorezistenta in care am turnat 50 ml ulei si 100 ml. apa. Stropim carnea cu o cescuta de sos de soia. ( surplusul se va amesteca cu sosul de ulei si apa ). Presaram frunze uscate de cimbru si dam la cuptor cca. 50 minute, pana ce carnea se patrunde usor cu furculita. Avem grija ca pe parcursul coacerii sa stropim carnea din cand in cand cu sosul in care fierbe.
Cand carnea este fiarta, desfacem snurul de silicon si portionam feliile astfel incat pe farfurie sa avem o felie de cotlet si una de sunca.
Noi am servit alaturi de cus-cus si-o salata de ardei copt.
1
Pentru ca friptura sa nu fie uscata/fada, alegeti cotletul cu fasii intercalate de grasime