Nu mi-a ieşit mie aşa frumos ca şi cel făcut de Gaby,dar a fost foarte bun şi mai ales apreciat de oaspeţii mei.Cred ca urmarind pozele vă puteţi închipui mirosul îmbietor de friptura şi pâine de casă proaspăt scoasă din cuptor.
Eu am taiat cotletul pe lungime,obţinând astfel doua bucati mai înguste,mult mai potrivite pentru un platou rece.
Pentru ca unii s-ar putea sa înlature crusta de condimente,am condimentat mai întâi carnea cu sare,piper,boia si usturoi.
Am amestecat apoi boabele de condimente,le-am pus pe o folie si am „tavalit” cotletul prin ele,formând o crusta.
Le-am rulat cu folia si le-am pus la rece câteva ore.
Apoi le-am prajit cu grija pe grill,pe toate partile,având grija sa nu le înţep.
Le întoarceti cu un cleste sau cu doua linguri.
Astfel sucul carnii va ramane la interior.
Am transferat apoi cotletele într-o tava cu hârtie de copt si le-am lasat la cuptor 45 de minute.
Gaby le-a lasat 30 de minute.Mie mi s-a parut destul de tare carnea dupa acest timp,asa ca le-am mai lasat putin.
Cotletul de regula este o carne mai seaca si uscata,asa ca nu va asteptati la o friptura prea moale.
Se lasa sa se raceasca acoperit cu o folie,abia apoi se feliaza.