Sarmale Ardelenesti

de papabundetot in Porc, 24 Noi 2013 | 23074 vizualizari

 

Sarmalele pentru mine, reprezinta una din putinele mancaruri traditionale pe care le mananc cu mare drag si carora nu le adaug nimic in plus din condimentele asiatice care imi plac atat de mult, singura conditie este ca ele sa fie facute de mine. Am mancat de-a lungul vietii diferite feluri de sarmale, in toate regiunile tarii, insa….fara a fi lipsita de modestie… tot ale mele sunt cele mai bune :) O explicatie pentru mine cel putin este aceea ca eu iubesc acest preparat si il fac mereu cu multa dragoste de aceea si cred ca imi ies atat de bune…sau sa nu zic bune ca pot fi interpretata ca m-as lauda…le fac…mereu pe gustul meu :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 3 verze murate
  • 650-700 gr carne macinata (porc si vita)
  • 1 lingurita piper negru
  • o canuta orez
  • sare grunjoasa
  • cimbru uscat
  • oase afumate pentru gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale Ardelenesti:

Cum procedez: Intr-un castron am pus carnea macinata,peste ea sare,piper,orez spalat bine in prealabil,am amestecat bine toate ingredientele si le-am lasat deoparte.

Am desfacut frunzele de varza,le-am indepartat partea tare de la cotor.La mine in Ardeal sarmalele se fac cat este foaia de varza..daca foaia e mare ies mari,daca e mica…ies mici asa ca la fel fac si eu. Partea cu frunze deja foarte mici din varza am tocat-o marunt si am pus-o pe fundul oalei.Pentru a impacheta sarmalele cat mai repede si usor eu procedez asa: iau o foaie de varza,pe mijlocul ei pun carnea,apoi trag peste carne partea din dreapta de frunza,partea din stanga si apoi rulez si gata sarmaua..in acest fel timpul pentru impachetat este redus si nici sarmalele nu se desfac la fiert.

Am asezat in oala un rand de sarmale,un rand de afumatura,si tot asa pana s-a umplut oala.Deasupra am pus iarasi varza tocata si o mana generoasa de cimbru.Am pus in oala cam 2 cani de zeama de varza si restul apa si le-am dat la foc mic pana s-au fiert complet.

Intotdeauna eu servesc sarmalele cu smantana daca nu va place o puteti elimina.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale Ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

25.11.2013, 18:33

si eu le mananc cu drag oricand

mihaelar63 1

27.11.2013, 14:13

DAAAA !!!!!

SoniaSweet 1

30.10.2019, 16:45

Dezamagita ... nu stii sa faci sarmale. Ne explici cum sa impaturam. Reteta traditionala de la noi. Postezi si nu stii nimic. Ne faci de rusine. Ai uitat ori nu stii sa scrii bulion si ca ca ceapa se caleste si cate si mai cate nu ai scris. Brvao

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc