Cotlet de porc in bere

de katty in Porc, 20 Dec 2014 | 8713 vizualizari

 

O friptura suculenta, care merge perfect pentru masa de Craciun alaturi de o salata delicioasa de varza rosie.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de cotlet de porc (cu os , grasime si sorici)
  • 500 ml bere
  • condimente dupa gust :
  • piper negru ,
  • ienibahar , cimbru ,
  • foi de dafin ,
  • 1 capatana usturoi ,
  • rozmarin uscat ,
  • ghimbir pudra ,
  • boia dulce ,
  • sare de mare
  • salata de varza rosie :
  • 1/2 varza rosie ,
  • 2 mere acrisoare ,
  • o mana nuci ,
  • sare ,
  • piper macinat ,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • otet de vin alb sau zeama de lamaie dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in bere:

Incepem pregatirea cotletului cu o zi inainte  .Intr-un vas mai adanc punem berea si condimentele ,mai putin sarea.  Oprim 2-3 catei de usturoi. Punem bucata de cotlet, apoi , pana a doua zi , intoarcem din cand in cand  ,bucata de cotlet pe toate partile pentru a se marina bine .
Inainte de a o gati , scoatem bucata de cotlet , o tamponam bine pentru a sterge surplusul de bere, apoi cu un cutin ascutit o crestam din loc in loc si o impanam cu bucatele de usturoi . Crestam soriciul cu un cutin ascutit  pana ajungem la grasime Presaram sare ..Asezam bucata de carne intr-o tava , o acoperim cu folie alimentara si o dam la cuptor 30 de minute la 250 grade , apoi scadem temperatura la 180 de grade . Lasam bucata de carne cam 2 ore , apoi  scoatem folia si o lasam sa se rumeneasca bine .
Servim friptura langa o salata de varza .
Pentru salata tocam varza fin,  presaram putina sare si o frecam bine . Taiem merele in jumatate, scoatem cotorul , apoi le feliem fin . Amestecam varza cu feliile de mar, nuci, piper macinat ,ulei si otet sau zeama de lamaie dupa gust .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu bere, ghimbir si usturoi