Cotlet de porc cu legume la cuptor

de papabundetot in Porc, 2 Aug 2014 | 4159 vizualizari

 

Pentru ca imi place tare mult bucataria imi plac si experientele noi si ori de cate ori gatesc ceva incerc sa fac altfel decat pana atunci, sa adaug arome noi care sa fie diferite decat am invatat de la bunica, pentru ca eu nu sunt o mare admiratoare a aromelor traditionale, asa ca incerc sa creez mereu ceva deosebit si cu gust :)

 

INGREDIENTE

  • o bucata cotlet porc
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita curry praf
  • sos de soia
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 capatana broccoli
  • 1 capatana conopida
  • 3 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura unt+1 lingura ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu legume la cuptor:

Am dezosat cotletul de porc si l-am marinat in sos de soia,boia, curry, l-am lasat la marinat aproximativ 3 ore.

Am pregatit intre timp legumele, am desfacut in buchetele potrivite ca si marime conopida si broccoli, iar morcovii i-am taiat in bucati de aproximativ 3-4 cm.

Am asezat intr-o tava cotletul de porc pe mijloc, iar de jur imprejurul lui am asezat legumele, am presarat peste legume si putina sare, am taiat felii usturoiul si l-am pus in tava.

Am adaugat untul si uleiul. Semintele de fenicul le-am zdrobit putin in mojar si le-am presarat peste legume si carne iar deasupra tavii am pus o coala de hartie de copt inmuiata bine in apa si apoi stoarsa, cu care am sigilat bine tava pentru ca sa se patrunda bine atat legumele cat si carnea.

Cu 10-15 minute inainte de a opri cuptorul am luat hartia de copt si am ras peste legume putina branza afumata si am dat tava la cuptor pentru ca branza sa se topeasca si sa faca o crusta buna si frumoasa peste carne si legume.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MOKUSKA 1

03.08.2014, 09:24

Ce bine arată

Panacris 1

13.08.2014, 18:05

Panacris 1

13.08.2014, 18:07

Babi, nu-i nicio problemă Așa prepar și eu Legumele sunt tare faine, nu se înmoaie, vor fi doar crocante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc la cuptor - Reteta unui preparat usor si gustos