Blat de tarta fraged, gemul preferat.... in cazul meu de prune brumarii, combinate intr-un desert delicios de toamna...se prepara extrem de rapid, fara timpi de asteptare prea mari , cosuletele pot fi umplute si cu fructe sau crema de vanilie....il recomand cu drag!
Acest aluat se prepara din ingredientele reci scoase abia de la frigider, astfel ca nu va mai fi nevoie de timpul de asteptare de 30 de minute.
Se prepara blatul: se amesteca toate ingredientele, untul rece taiat felii si oul, sarea, vanilia, coaja de portocala, faina plus praful de copt, se framanta bine si la sfarsit se mai adauga o lingura de faina, acum vom constata ca nu se mai lipeste de mana deci este gata.
Vom rupe din aluat 14 bilute de dimensiunea unei mingii de ping pong, apoi pe o suprafata usor infainata le vom intinde cu mana si le vom aseza in hartiute, apoi in cele de silicon.( Daca aveti alta idee aplicati-o :)) In acest moment le vom umple cu gem.
Coacem cosuletele pentru 30 de minute la 190 de grade Celsius.
Scoatem cosuletele de la cuptor si le lasam la racit, numai dupa aceea le vom transfera pe un platou. ( Daca procedam altfel blatul foarte fraged se va rupe usor).
Sunt gata de mancat si sunt extrem de delicioase! :)