Costita de miel

de mihaelar63 in Oaie, 15 Apr 2018 | 5181 vizualizari

 

Costita aceasta de miel atat de frageda am dorit sa o prepar cat mai simplu pentru a nu pierde savoarea deosebita a carnii proaspete. Jumatate din os era moale si se putea rontai cu totul. Un deliciu! A fost atat de gustoasa incat musafirii au apreciat-o mai mult decat friptura cu pulpa. Ce sa-i faci? Coastele au mereu mai mult succes!
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 2 kg costita de miel
  • 150 ml ulei masline
  • 1 lingura condimente cajun-pudra de: ardei iute, piper alb, ghimbir, oregano, cimbru, fenicul, usturoi, mustar, cumin, cardamom
  • 4 cepe verzi
  • sare de Himalaya
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de miel:

  1. Costita de miel se spala si se curata foarte bine de posibile impuritati.
  2. Portionati costita in bucati potrivit de mari.
  3. Sarati, piperati si condimentati bucatile de carne.
  4. Intr-o tigaie teflonata se incinge uleiul si se prajesc usor costitele pana incep sa devina usor aurii.
  5. Ceapa verde se spala si se taie rondele.
  6. La sfarsitul prajirii se arunca ceapa in uleiul incins si se lasa sa sfaraie (pe loc trageti tigaia de pe foc).
  7. Se transfera carnea astfel usor prajita intr-o tava si se toarna deasupra ceapa verde usor sotata.
  8. La servire se da tava la cuptor 15 minute, atat cat sa capete culoare frumoasa.
  9. Serviti costitele de miel alaturi de salata si/sau garnitura preferata.

 Noi am servit cu cus-cus si salata de castraveti verzi cu ceapa verde.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti carne proaspata incercati sa-i pastrati savoarea fara sa complicati procesul de pregatire sau asezonarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de miel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

katty 1

17.04.2018, 21:30

Costitele mereu sunt cele mai bune!

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:17

Rocsi

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:17

Xana , asa este

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel