Costita de miel

de mihaelar63 in Oaie, 15 Apr 2018 | 6429 vizualizari

 

Costita aceasta de miel atat de frageda am dorit sa o prepar cat mai simplu pentru a nu pierde savoarea deosebita a carnii proaspete. Jumatate din os era moale si se putea rontai cu totul. Un deliciu! A fost atat de gustoasa incat musafirii au apreciat-o mai mult decat friptura cu pulpa. Ce sa-i faci? Coastele au mereu mai mult succes!
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 2 kg costita de miel
  • 150 ml ulei masline
  • 1 lingura condimente cajun-pudra de: ardei iute, piper alb, ghimbir, oregano, cimbru, fenicul, usturoi, mustar, cumin, cardamom
  • 4 cepe verzi
  • sare de Himalaya
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita de miel:

  1. Costita de miel se spala si se curata foarte bine de posibile impuritati.
  2. Portionati costita in bucati potrivit de mari.
  3. Sarati, piperati si condimentati bucatile de carne.
  4. Intr-o tigaie teflonata se incinge uleiul si se prajesc usor costitele pana incep sa devina usor aurii.
  5. Ceapa verde se spala si se taie rondele.
  6. La sfarsitul prajirii se arunca ceapa in uleiul incins si se lasa sa sfaraie (pe loc trageti tigaia de pe foc).
  7. Se transfera carnea astfel usor prajita intr-o tava si se toarna deasupra ceapa verde usor sotata.
  8. La servire se da tava la cuptor 15 minute, atat cat sa capete culoare frumoasa.
  9. Serviti costitele de miel alaturi de salata si/sau garnitura preferata.

 Noi am servit cu cus-cus si salata de castraveti verzi cu ceapa verde.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aveti carne proaspata incercati sa-i pastrati savoarea fara sa complicati procesul de pregatire sau asezonarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de miel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]