Cheesecake cu visine si ciocolata

de Moni_alex in Prajituri, 15 Apr 2018 | 3441 vizualizari

 

O combinatie dulce acrisoara preferata de cei dragi!
"Bunatati de Paste"

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti Petit Beurre
  • 200 g unt 80% grasime
  • 800 g branza de vaci
  • un plic praf budinca de vanilie
  • o jumatate plic praf budinca de ciocolata
  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • un plic extract de vanilie
  • 300 g visine congelate sau proaspete
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine si ciocolata:

Incepem cu pregatirea blatului, macinam biscuitii. Topim untul, apoi il amestecam cu biscuitii. Intr-o tava cu dimensiunile 20/25 cm punem hartie de copt, rasturnam biscuitii si ii presam usor cu fundul unui pahar. Punem tava la rece.

Pentru crema mixam branza cu praful de budinca de vanilie, apoi adaugam galbenusurile, unul cate unul. Mixam bine dupa fiecare pana se incorporeaza in compozitie. Batem spuma albusurile cu zaharul si le adaugam in compozitie, amestecand usor cu o lingura de lemn sau o spatula. Turnam trei sferturi din compozitia de branza in tava peste biscuiti si o uniformizam cu o spatula.

Compozitia de branza ramasa o amestecam cu jumatate de plic budinca de ciocolata. Punem si aceasta compozitie in tava si cu ajutorul unui cutit amestecam usor cele doua compozitii de branza. Introducem tava in cuptorul preincalzit, la foc potrivit cam 45-50 minute pana se rumeneste usor deasupra si se desprind marginile.

Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca. Cand este rece asezam peste prajitura visinile decongelate si scurse de zeama sau proaspete.

Pentru glazura, punem ciocolata rupta bucatele cu smantana pentru frisca la foc mic pana se topeste si se uniformizeaza compozitia. Lasam glazura sa se raceasca pana la temperatura camerei si apoi o turnam peste visine.

Lasam prajitura la rece pana a doua zi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza si fructe de padure