Coronite cu Finetti

de _Alina_ in Dulciuri, 4 Mar 2015 | 4797 vizualizari

 

Delicioase, pufoase si ciocolatoase! :X

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina de grau (+extra pentru modelat)
  • 40 g drojdie proaspata (Budafok)
  • 150 ml apa calda
  • 300 ml lapte cald
  • 80 g ulei de floarea soarelui (presat la rece)
  • 2 lg pudra de portocale
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • Umplutura:
  • 300 g Finetti
  • Pentru uns
  • 1galbenus
  • 1 lg lapte
  • 1 lgt zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronite cu Finetti:

1. Cerne faina (cei 1000 g) intr-un vas incapator. Fa o adancitura in mijlocul acesteia, pune drojdia sfaramata impreuna cu zaharul si o dizolvi cu apa calduta. Acoperi vasul si lasi sa dospeasca 10 minute. 

 2. Amesteca laptele cu pudra de portocale si incalzeste amestecul cat sa nu te frigi daca bagi degetul in el.

3. Adauga laptele, coaja de lamaie, si sarea si amesteca cu o lingura. Adauga 50g ulei si framanta bine pana cand obtii un aluat omogen (3-5minute). Adaugi restul de ulei si mai framanti 30 de secunde, apoi adaugi 1-2 lg de faina si framanti inca 30 de secunde. Acoperi cu un prosop si il lasi la dospit intr-un spatiu caldut, lipsit de curenti timp de o ora, vei observa ca va creste in volum considerabil.

4. Dupa ce a dospit imparte aluatul in doua. Fiecare parte o vei rula intr-un cilindru si o vei taia in  10 bucati egale.   

5. Pudreaza masa de lucru cu faina si intinde fiecare bucatica de aluat sub forma unui oval (~ 12x18-20cm), unge-l cu 1-2 lingurite crema de ciocolata si taie-l in fasii de 5-7mm (fara a taia pana la capat), apuca de un  capat si ruleaza spre interior pana cand obtii un cilindru. Ruleaza cilindrul sunt forma unui melc si pune-l intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Procedeaza asa pana cand termini aluatul. 

6. Acopera tava si lasa sa dospeasca 10 minute.

7.  Preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius. 

8. Amesteca galbenusul cu lapte si cu zahar si cu o pensula de patiserie unge coronitele, apoi introdu tava in cuptor pentru 20 minute (eu folosesc ambele trepte - incalzire superioara +inferioara pentru coacere uniforma), sau pana cand se rumenesc la suprafata. 

9. Dupa ce s-au copt lescotidin cuptor si le ungi cu un amestec din 1 lgt miere/zahar si 2-3lg apa, apoi le acoperi cu un prosop.         

TIPS-URI

1

umplutura poate varia in functie de preferinte. Puteti pune nuci, alune, ciocolata alba etc.

2

din ingredientele de mai sus ies 20 de coronite, dar poti injumatati cantitatile daca vrei sa faci mai putine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Coronite cu crema de ciocolata